+ קטגוריית המאמרים

הדומה והשונה בין קידום אתרים ושיווק ברשתות חברתיות

הדומה והשונה בין קידום אתרים ושיווק ברשתות חברתיות

הדומה והשונה בין קידום אתרים ושיווק ברשתות חברתיות

 

בעולם השיווק הדיגיטלי של ימינו, קידום אתרים (SEO) ושיווק ברשתות חברתיות הם שני מרכיבים מפתח בבניית אתרים ובצמיחת עסקים מקוונים. בעוד ששתי האסטרטגיות חולקות את אותה מטרה - הגדלת החשיפה והתנועה לאתר - הן עושות זאת בדרכים שונות ובערוצים נפרדים.

בואו נבחן מקרוב את ההיסטוריה, העובדות, הדוגמאות והטכניקות המרכזיות בשתי הדיסציפלינות הללו, ונדגיש את הדומה והשונה ביניהן.


ראשית, נסקור את ההיסטוריה המשותפת והנפרדת של קידום אתרים ושיווק ברשתות חברתיות. שיטות קידום אתרים החלו להתפתח כבר בשנות ה-90, עם עליית האינטרנט והופעת מנועי החיפוש הראשונים. מומחי אופטימיזציה זיהו מהר את הפוטנציאל שבמיקום גבוה בתוצאות החיפוש האורגניות, והחלו לעבוד על טכניקות כמו אופטימיזציית מילות מפתח, בניית קישורים ומבנה אתר ברור. מאז, עם השתכללות האלגוריתמים של מנועי החיפוש, התחום של קידום אתרים הפך למדע מורכב הדורש מומחיות טכנית, יצירתיות והתעדכנות מתמדת.


לעומת זאת, השיווק ברשתות חברתיות הוא תופעה חדשה יחסית, שהחלה לצבור תאוצה בעיקר מאמצע שנות ה-2000, עם הופעת פלטפורמות כמו פייסבוק, טוויטר ויוטיוב. מותגים החלו לזהות את הפוטנציאל העצום של הפלטפורמות הללו להגעה לקהלים ממוקדים, ליצירת אינטראקציה דו-כיוונית ולבניית מעורבות עם הלקוחות. כיום, עם יותר מ-3.6 מיליארד משתמשים פעילים ברשתות החברתיות ברחבי העולם, לא ניתן להתעלם מחשיבותו של ערוץ זה בבניית אתרים ובשיווק מקוון.


אחד ההבדלים המרכזיים בין קידום אתרים לשיווק ברשתות חברתיות הוא סוג התוצאות המושגות. קידום אתרים מתמקד בהשגת דירוג גבוה בתוצאות החיפוש האורגניות עבור מילות מפתח רלוונטיות. על פי נתוני Search Engine Journal, תוצאה במיקום הראשון ב-Google מקבלת בממוצע 31.7% מכלל הקליקים עבור החיפוש הנתון. כלומר, קידום אתרים יעיל יכול להוביל לתנועה משמעותית ויציבה לאורך זמן, בהנחה שהאתר שומר על מיקומו בצמרת תוצאות החיפוש.


לעומת זאת, שיווק ברשתות חברתיות מתמקד בעיקר בחשיפה, מעורבות ומודעות מותגית. סטטיסטיקות מראות כי צרכנים נוטים לעקוב אחר מותגים ברשתות החברתיות כדי לקבל השראה (48%), ללמוד על מוצרים חדשים ומבצעים (46%) ולהיות חלק מקהילה (31%). בעוד שמשתמשים לא בהכרח מגיעים לרשתות חברתיות עם כוונת רכישה מיידית, חשיפה עקבית למותג ותכניו יכולה לבנות אמון, נאמנות ומודעות שיובילו בסופו של דבר להמרות.

דוגמה מעניינת להבדל בין קידום אתרים לשיווק ברשתות חברתיות ניתן לראות בחברת הלבשה האתלטית Gymshark. החברה התפרסמה בזכות הגישה שלה לשיווק באינסטגרם, עם מאות אלפי עוקבים ושיעורי מעורבות גבוהים ביותר. הם משתפים פעולה עם משפיענים, יוצרים תוכן ויזואלי מרהיב ומטפחים קהילה נאמנה סביב המותג. ובכל זאת, אם תחפשו את Gymshark במנועי חיפוש - לא תמצאו דירוג גבוה עבור מילות מפתח כלליות בעולם הפיטנס וההלבשה האתלטית. המותג בנה את ההצלחה שלו בעיקר סביב נוכחות חזקה ברשתות החברתיות, ופחות דרך אסטרטגיית קידום אתרים טהורה.


עם זאת, חשוב לציין שבעולם בניית האתרים של ימינו - השילוב בין שתי האסטרטגיות הוא קריטי. סימנים חברתיים כמו לייקים, שיתופים ומידת המעורבות, מהווים גם פקטור בדירוג בתוצאות החיפוש. וקידום אתרים יעיל מוביל לא רק לתנועה ממנועי חיפוש, אלא גם לנוכחות מוגברת ברשתות החברתיות בזכות תוכן איכותי שמועבר בין הפלטפורמות. לכן, החברות המובילות משלבות אסטרטגיות דיגיטליות מקיפות שמשלבות בין קידום אתרים, שיווק במדיה חברתית, פרסום ממומן, אימייל ועוד.


דוגמה מצוינת לשילוב כזה היא החברה המובילה לייצור מזרנים, Casper. בבניית אתר המסחר האלקטרוני, הם הטמיעו אופטימיזציית קידום אתרים מקיפה, עם תוכן מעמיק על איכות השינה, מחקרים על מזרנים ומילות מפתח רלוונטיות. בד בבד, הם הקימו נוכחות חברתית חזקה, במיוחד באינסטגרם, עם תמונות מרהיבות של חדרי שינה, המלצות של משפיענים ומעורבות גבוהה של העוקבים. האסטרטגיה המשולבת הזו הפכה את Casper למותג מזרנים מוביל, הן בדירוגי חיפוש והן במודעות מותגית ברשת.


מבחינת טכניקות וגישות, ישנם כמה עקרונות משותפים לקידום אתרים ולשיווק ברשתות חברתיות. בשני התחומים, חקר מילות מפתח והבנת הקהל הם קריטיים. קידום אתרים אפקטיבי מתחיל בזיהוי מילות המפתח הרלוונטיות והתחרותיות ביותר, ואופטימיזציה שלהן לאורך האתר. באופן דומה, שיווק חברתי מוצלח דורש הבנה מעמיקה של נתוני הדמוגרפיה, העניין וההתנהגות של הקהלים הרצויים, ובניית תוכן ומסרים מותאמים עבורם.

דוגמה לחברה שעושה עבודה מעולה בחקר מילות מפתח ובהתאמה לקהל היעד היא חברת התיירות TripAdvisor. באתר שלהם תמצאו אלפי עמודי תוכן מאופטמים למילות חיפוש כמו "מלונות בלונדון", "מסעדות בפריז" וכן הלאה. כל עמוד כולל ביקורות רלוונטיות, הצעות לאטרקציות קרובות והפניות לשירותי הזמנות. במקביל, בחשבונות הרשתות החברתיות שלהם, תמצאו את אותו תוכן מנוסח ברוח הפלטפורמה לצד תמונות מרהיבות, שאלות לעוקבים והצעות לחופשות מותאמות אישית.

טכניקה נוספת שרלוונטית הן לעולם הקידום אתרים והן לשיווק ברשתות החברתיות היא אופטימיזציה מתמדת על בסיס נתונים ומדידה. כלי כמו Google Analytics, Ahrefs ו-SEMrush לצד פלטפורמות ניתוח הרשתות החברתיות כמו Sprout Social ו-Hootsuite מאפשרים לנתח את הביצועים של אתר ושל מאמצי השיווק, ולזהות הזדמנויות לשיפור. חברות מובילות עוקבות ללא הרף אחר מדדים כמו דירוגים אורגניים, שיעורי קליק (CTR), זמן שהייה באתר, מעורבות חברתית ועוד - ומבצעות אופטימיזציה בהתאם.


לסיכום,
בבניית אתרים יעילה ומודרנית, קידום אתרים ושיווק ברשתות חברתיות הם שני צדדים של אותו מטבע. בעוד שלכל אסטרטגיה יש את המאפיינים הייחודיים, המטרות והטקטיקות שלה - השילוב ביניהן הוא שמייצר את ההשפעה המקסימלית על החשיפה, התנועה וההמרות של האתר. המיקוד המשותף בהבנת הקהל, ביצירת תוכן איכותי, באופטימיזציה מבוססת נתונים ובבלוק בין פלטפורמות - הוא שמאפשר לחברות כמו Casper ו-TripAdvisor לבלוט בזירה הדיגיטלית העמוסה. בעידן שבו הפרדה בין ערוצים דיגיטליים הופכת להיות מטושטשת יותר ויותר, הגישה האידיאלית היא שילוב הוליסטי של כל הכלים והטקטיקות הזמינים. רק כך תוכלו למנף את הפוטנציאל המלא של הנוכחות המקוונת שלכם, ולהשיג תוצאות עסקיות יוצאות דופן.